Thursday, 18 August 2011

Hand Feeding

Assalamualaikum.

Apakah itu hand feeding ? hand feeding tu kita bagi makan pet guna tangan lah. Bukan kita bagi makan tangan kita. kah kah kah.

Entri ni agak ringkas, just nak tunjuk video hand feeding my guinea pig (GP) kemain tau english.kah3 Melalui hand feeding ni sebenarnya kita dapat mendekati diri dengan GP. Kalau dah lama-lama buat macam ni, GP tu akan cepat jinak dan kenal kita. Sesuailah bagi siapa - siapa pemilik GP yang masih baru. hehe. 

So, layankan ajelah video annoying aku yang tak berapa nak jelas ni. Ouh ya. Buat-buat tak nampak ajelah background dalam video tu. Ya aku tau tu video Suju tengah poco-poco. Masa tu tengah layan lagu Suju. kemain tau mood kpop masa tu.hihi



Dapat view tak video ni ?? sebab lagu price tag ni kena blocked kat certain site and country. Siapa duk German tu tak dapat view lah.huhu. Klik SINI kalau nak tengok tanpa muzik,ada bunyi cengkerik je. akaka

Saya LAPAR..lapar lapar.!!


huh !. mana makanan aku?? nak merajuklah. (mengada bibir ni)


Ouh yeaa..tudiaaa timun..come to me..kih kih kih

nom nom nom..i like timun !..nom nom nom

nom nom nom....nom...nommm..(makan dengan gelojoh)


nom nom nom..makan lelaju..hehe

nom nom..sikit lagi nak habis..nom nom nom

different angle pulak..photogenic si bibir ni..ehehe

ceitt..siapakah manusia di belakang itu..?..aakakaka


yeayy..dah habis..terima kasih kerana hand feeding saya..kah kah kah


sekarang masa untuk tidurrrrr...kroooh krooh!

TAMAT




55 comments:

  1. Bibir nampak sangat comel dan bersih.. =)

    ReplyDelete
  2. aku nak menatang ni lah, bulu lebat tapi mahai doe, zzzz kan marakonah kan? baik bela kucing

    ReplyDelete
  3. hee. comel jek tapi mr right ta bape minat sangat binatang. heh

    http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/mr-right-dah-dapat-status-glitterati.html

    ReplyDelete
  4. @rizal :

    hahaha..ni masa dia muda2 dulu..hehhe.

    @xera :

    akakaka..beli ajelaa..murah jaa..rm100 pun dah bleh dapat..akakakak

    @mr right :

    hehehe..xpe..beli patung ajelaa..ekeke

    ReplyDelete
  5. comelnya..ak nk bela sgt mnatang ni..tp x jmpe lg yg comel mcm ni..ada anak x?hehe

    ReplyDelete
  6. @ajuera:

    anak dia ada je..tp x secomel mcm kat atas ni..ahahaa

    ReplyDelete
  7. arghhh comel nye!!!!!...eh nama GP bibir??...nama timangan aku Bibir juga..haha

    ReplyDelete
  8. best2!!!
    comelnyer GP ni...slalu tgk tp xterasa nk bela...
    tp pas tgk yg ni cm comel plak???
    indoor leh x bela???sbb kat lua uma cm xselamat la plak...
    :'D

    ReplyDelete
  9. @afiek :

    hahah..aah nama dia bibir..kihkihki..nama glemer ko bibir gak eh?kaakakakakakakakaak

    @arep :

    hihi..mmg bela indoor la..hahah..kalau outdoor mati kna mkn ular plak..huhu

    ReplyDelete
  10. cutenya bila time dia makan...

    ReplyDelete
  11. @queenpink

    haha..tula pasal..suka tgk mulut gerak2..ahaha

    ReplyDelete
  12. sejak aku baca blog hang.
    aku nak bela argus ja taw.
    xdak tempat kat umah..
    da la nak masuk U da..
    sapa nak jaga..
    T______________T

    ReplyDelete
  13. eeeeeeee,kita geli gak dengan guinea tu,tapi dia comellllll,auwwwww :D

    ReplyDelete
  14. @linlon :

    hehee..
    belaa ajela kat hostel nnt..hehe..gp ni best x mcm hamster..hehe

    @meaw :

    gp mmg cumel..kalau tgk real lagila cumel..akakaa

    ReplyDelete
  15. =.=

    bela kat ostel?
    diri sendiri x terbela..
    nak bela natang..

    wuuuu.. harapan tinggal harapan..

    ReplyDelete
  16. lagipon.. dia mix x ngan kucing?
    aku ada lam 10-12 ekoq.. =.=

    ReplyDelete
  17. @linlon :

    kucing x makan la gp ni..besar sgt..melainkan kucing tu mmg buas..xleh bagi tinggal tnpa pemerhatian

    ReplyDelete
  18. ololoh comel pulak tengok. teringin nak bela tp cam xde mse lalala

    ReplyDelete
  19. comelnyee !
    dia mkn timun ye . owh patut la comel je . hahaha

    btw , blh ke bela kt hostel ? kt kolej aku aritu , ad sorang budak kantoi bela hamster lam bilik. Pastu selamba je HEP ambil hamster tu wat balik umah dia . Frust menonggeng budak tu . wakakaka , apapun x bole ~

    ReplyDelete
  20. @syukriah

    hehe..timun feveret dia..hehe
    boleh je..tp jangan sampai kantoi laa..
    laaa..apa2 pun xbole..macam la student ni budak2 lagi..ahaha

    ReplyDelete
  21. mmm...my neko dun want a hand feeding...dun know why...

    ReplyDelete
  22. @kyohei

    kucing memanglah..lagi suka makan sendiri dari hand feeding..ahaha

    ReplyDelete
  23. ee gebunye bulu die...pandai eh jage bendalah nih.

    ReplyDelete
  24. @atiqa aris

    alaa..senang je jaga..sape2 pon boleh..ahaha

    ReplyDelete
  25. ala kiutnya makan timun..huhuhu...gamba bawah sekali tu patriotik beno kan? hahak

    ReplyDelete
  26. @DaYaH JeLitA

    hahahaa..mestilah patriotik.

    bulan kemerdekaan,,
    hahaa

    ReplyDelete
  27. sejak tgk cite quaranteen segala jenis tikus..i want to saya..i fobia.haha///takut dia gigit and kita betukar jd monster heheh

    ReplyDelete
  28. @cik wanie Lovela (CWL)

    hahaha..xdela sampai gitu sekali..cete mengarut je tu..aahahhahaha

    ReplyDelete
  29. GOD...tikus tu besar sgt hehe.hari2 makan timun mst dia boring :P

    ReplyDelete
  30. @cik wanie Lovela (CWL)

    xdela hari2 timun..dia makan benda lain juga..timun tu feveret dia je..akakakaka

    ReplyDelete
  31. Assalamualaikum,
    bibir heee, knpe bibir? tak pernah lak tengok haiwan makan timun. tu hamster ke ape? besar laa. btw, lyana suka baca entri entri hidayat.
    sweet n nice ;)

    ReplyDelete
  32. @lyana kamarulzaman

    hehehe..thanks..ni guinea pig laa..dalam melau panggil arkus..bukan hamster..

    bibir dgr comel skit..hahahhahaha

    ReplyDelete
  33. comel nyer!!!!!! nak juga bela hamster tapi sbb rumah sy ade kucing.. sO.. merbahaya kesihatan hamster tu nanti.. btw.. like ur blog.. :)

    ReplyDelete
  34. @may lee :

    ni bukan hamster laaa..akaka..ni guinea pig..hehe

    @syafiqa:

    kucing prefer makan sendiri laa..hahhaa

    ReplyDelete
  35. antra GP gn sugar flider mane lebeyh mahal? dua2 comel lah :)

    ReplyDelete
  36. @Misz Weirdo

    SG lagi mhl..sbb SG tu hewan exotic...tp GP lg best..senang jaga

    ReplyDelete
  37. alahhh,,comel ke binatang ni...^^

    ReplyDelete
  38. aaaaaaaaa comel gile!
    suke suke bg makan mcm ni gak dlu, mase jg GP kt umah sewa.. hehehe ^^

    p/s tgok Suju No Other kan2 :)

    ReplyDelete
  39. @cahaya: haha..thanks

    @carl : thanks..hehe

    @mra : hehehe..aah suju no other..akakakakakkaka

    ReplyDelete
  40. omaigod. jinak kan GP tu. ta gigit owg ka? btw, GP akan makan sayur jeke? nuts?

    ReplyDelete
  41. @miss eka :

    thanks ...hhehe

    @nini :

    bleh tahan la jinak..kacang tu sebagai treats je..hehehe

    ReplyDelete
  42. @didi :

    haha..thankss

    @kyo :

    thanks juga.ahaha

    ReplyDelete