Thursday, 11 August 2011

Penis Kucing



Assalamualaikum


Para-para pembaca yang disayangi, pernahkah anda mengskodeng atau ternampak kucing mengawan. Hehe. Jangan tipulah kata tak pernah, hehe. Sebelum itu, marilah kita tengok video ini dengan penuh penghayatan tanpa mengelipkan mata. wakakaka. Wajib tengok untuk isi seterusnya. Ouh ya ini bukan porn ini pet education. wakakak


Anda semua nampak kan, si kucing betina mengerang kesakitan, mengapakah ianya terjadi, sorry lah atas keskemaan ayatku ini. haha. Sebenarnya bila kucing mengawan si betina akan terasa sakit. Kenapa dan mengapakah ianya terjadi ? tolonglah bagitahu kepadaku. hahaha. Kepada yang dah tahu, kita mendiamkan diri ajelah. kahkah

Itu adalah kerana penis kucing mempunyai duri-duri manja atau dalam bahasa inggerisnya dipanggil barbs. Marilah kita tengok gambar di bawah ini kalau anda masih tidak mempercayainya. kakakka

Nampak kan duri-duti sekitar penis tu? hehe
Duri dari penis kucing jantan inilah yang menyebabkan si kucing betina mengalami kesakitan semasa mengawan. Para saintis mempercayai, duri ini bertujuan merangsang kucing betina untuk ovulation, atau melepaskan telur/ovum untuk disenyawakan oleh sperma.

Maksudnya kat sini, duri tadi menyebabkan kesakitan apabila penis dikeluarkan dari vagina, lalu merangsang otak kucing betina merembes hormon spesifik bertujuan untuk melepaskan ovum / ovulation. So kat sini sperma tadi dapatlah bertemu dengan telur/ovum yang dilepaskan tadi. 

Video atas tadi korang boleh nampak lepas kucing selesai mengawan, si betina tu akan guling-guling kegedikan seperti terkena serangan sawan sambil membersihkan diri. Ini dipanggil after reaction. Kononnye sebab nak bagi sperm tadi masuk ke dalam uterus lah kot. Untuk lagi mudah faham, tengoklah video National Geographic ni, siap tunjuk demo lagi. hehe. Oke, itu saja. Sekian


P/S : Singa dan Harimau pun sama, penis berduri. hehe


95 comments:

  1. @amirul : wakakakaka..xtajam kot..hahah

    ReplyDelete
  2. Wah lucah bg kucing yg melihat..hakhak..

    ReplyDelete
  3. @xera : mengapakah? adakah anda terkedu..ahaha

    @rizal : kakakaka..x lucah bagi kita..ahah

    ReplyDelete
  4. hahahah...terus xtau nk kata ape dh...XD

    ReplyDelete
  5. mase kucin betina tu tergolek gedik2, yg jantan tu trus lompat naik...cuak lah tu...hahaha kidding :p

    ReplyDelete
  6. uuiikk....hot topic bg kucing nie..nie yg sy nk tnjukkn kt kucing sy nie..tok info deowg..hik3..

    ReplyDelete
  7. @han : amboi terus tergamam ke apa..ahahaha

    @cik iera : haha..tula pasal..kucing tu terus jadi cuak..tp lepas yg betina tu lepas beberapa jam or minit still nak mengawan lagi tu

    @aery : ahahah...tunjuk2..bagi merekea tgk..nnt dorg leh balaja..akakaka

    ReplyDelete
  8. hek kamu terkedu, kucing aku semua jantan, tapi tak la pegi kobek2 dia punya penis muahahhahah

    ReplyDelete
  9. @xera :

    ahahaha..lepas ni skodeng la kucing tu bila mengawan..ahahahaha

    ReplyDelete
  10. penah la nampak penis kucing ni.. sebab kucing memang jantan je.. tapi takde la nak belek2.. wakakak.. alololo.. tomelnya, tp kalau manusia tak tomel tak tomel.. err? wakwakwak..

    ReplyDelete
  11. ingatkan sakit sebab kucing tu virgin.. ehh? ;p

    ReplyDelete
  12. @tea dno

    amboi melebih2 lak dia..ahahaha..xkan la nak belek2 semata2 nak tgk duri2 tu kan..ahahaha

    hahah..xdenye virgin..akakka

    ReplyDelete
  13. @ila

    haha..

    ada sebab tu kenapa tajam2..hhee

    ReplyDelete
  14. @reza:

    manada ganas ohh..kucing tu rasa sakit je tu..ahahahha

    ReplyDelete
  15. ishhhh nasib baik kucing betina tk leh baca ni, hehehe

    ReplyDelete
  16. gagaga...msti kucen jantan tu ckp "uikss kena sawan golek2 ke ape die ni?.." kehkeh..joke ;p

    ReplyDelete
  17. @uyul : lol..bkn 18sx la..kakaka

    @sumaiyah : kalau kucing betina baca mesti jadi takut nak mengawan.....kakaka

    @ieka: hahaha..gulek2 sbb gedik la tu kot..ahahaa

    ReplyDelete
  18. Haha, nice sharing. Patutlah Lina pernah tengok kucing betina Lina guling-guling atas jalan :D

    ReplyDelete
  19. @amalina :

    hahhaa..tu guling2 nak pikar kucing jantan la tu..kucing ni kalau mengawan sekali x cukup..nak kena banyak kali..hahha

    ReplyDelete
  20. abg sy trus tuduh sy tngk video lucah td --' ahahahah. nak explain pun susah. ish3.. anyways, nice information. br tau yg penis kucing ada benda2 tajam. :p

    ReplyDelete
  21. sangat menarik. terima kasih :))

    ReplyDelete
  22. gerun tengok duri2 tu..dh macam pokok kaktus..hahaha
    hurmm nasib baik penis org tak mcm tu.kahkah

    ReplyDelete
  23. @joel leslie : ahaha..xdenye lucah2 kat sini..wakakakaka

    @kucing serius : ahahhaa..baru tahu ke penis sndiri..akakaka

    @scarecrow : hehe sama2

    @edy : hahaa..kalau manusia camtu mmg parah la..hahah

    ReplyDelete
  24. haha tajam !

    kesian si kucing betina hihi

    ReplyDelete
  25. mcm nak tahu umur matang bagi seekor kucing betina dan jantan untuk mengawan ?

    ReplyDelete
  26. ni nk panggil pendidikan pe r? kalo kucing, nk panggil pendidikan @#$% kucing ke? hahaha... xpe2 ilmu ni.. nasib baik kucing aku jantan...xde r tgk dia guing2 kt lantai mcm kucing meroyan je... hahaha...

    ReplyDelete
  27. wahhhh,tengs for sharing....tapikan bila tengok kucing sendiri beranak,arghhh,ngerinya.....

    ReplyDelete
  28. @anna : ahahah..tu la pasal..duri2 mcm kaktus..ahaha

    @eiykaayoi: kucing betina sexually mature masa umo 5-9 bulan..jantan 5 bulan ke atas..hoho..xsure plak..tapi org kata better bagi mengawan bila da cecah setahun camtu

    @razman: hahahah..ni pendidikan moral..wakakaka..ok la tu..nnt leh selak2 penis tgk duri..ahaha

    @meaw: sama2..hahaha..x berani lak tgk kucing beranak..haha

    ReplyDelete
  29. wow!!!!... o.O
    BERDURI!!!..seb baik manusia punya tak ada duri..hahah...tak pernah pulak tgk kucing betina guling2 lepas buat PROJEK...first time tgk ni...berkembang ilmu aku..haha...

    ReplyDelete
  30. wahhh terima kasih sgt bg info ni,,,
    tau x slame ni sy dok skodeng kucing sbb nk kaji kucing ni knape camtu cre mengawan dy,,,betina xske ke ape...n knape betina akn guling2 kn badan dy,,,ingtkan dy geli dgn bekas gigitan si jantan tu,,,hahaha
    wahhhh skrg sudah terjawab,,, ^^

    ReplyDelete
  31. @afiek :
    cam terkejut je bunyiknye..ahahahaha..memang dia akan berguling2 la..xtaw la nape..gatal kot lepas mengawan..ahahahaha

    @muezz :

    hehe..yg pasal guling2 tu sbnrnye xde proven lagi..natural behaviour lepas mengawan la kot..heheh

    ReplyDelete
  32. Nice info Hidayat..... Kalau manusia camtu, jenuhla kaum wanita guling2...

    ReplyDelete
  33. @shamsul amri

    hahaha..kalau manusia mmg xkawin la ..takut duri2..ahah

    ReplyDelete
  34. fakta menarik..^^

    (p/s: baru ku tahu hidupmu begitu anak kucingku...alahai...)

    ReplyDelete
  35. @gadishijau : nape tu..akakaka

    @anaanis : hehe..sakit kejap je tu..akakaka

    ReplyDelete
  36. patut lah kucing betina dekat depan umh aku ni bising aje kalau mengawannn . huh .

    ReplyDelete
  37. ouchhh..hehe..seb bek mnusia x macam tu..HAHA

    ReplyDelete
  38. @cikbunga : hahaha..kemain ooooo dia..ahah

    @fayyazmi : hehehe..musim mengawan la tu..ehehe

    @airma: hehe..xngeri pon la..ahaha

    @myra : hahaha..kalau manusia camtu mmg alien la..ahaha

    ReplyDelete
  39. @kyohei:

    wahh..congratulations..hehe

    ReplyDelete
  40. hee nice info :) berduri2 awww hehehe

    ReplyDelete
  41. kih3~~ nice entry,, x pnah penis kucen,, ^^

    ReplyDelete
  42. @isha: hahaha..duri2..haha

    @kyohei : hehe..nice..pasni kena jaga elok2la

    ReplyDelete
  43. @popoi

    skang dah penah tgk la..aahaha

    ReplyDelete
  44. dah macam kene sawan ape pulak dah neh,,huhuhu

    ReplyDelete
  45. @hafifi : ahhaha..dia lak yang terasa

    ReplyDelete
  46. @pink

    hahahaha..tu sawan2 gedik tu..ahahah

    ReplyDelete
  47. amboi kemaen..18SG gtu~ wakakaka
    xtaw plak jenis bduri -__-"

    ReplyDelete
  48. pehhh nasib baik manusia lelaki punya tak berduri camtu...kekekekeke

    ReplyDelete
  49. adesss.. duk tergedik2 kucing tuh kan,, kalau ahh manusia, ewww, hahahahaha,tak nak ckp dahh,, :p

    ReplyDelete
  50. oi! nape tunjuk kemaluan aku? hahaha

    ReplyDelete
  51. kucing tu pakai kondom kot, sebab tu ade duri.. hahaha

    ReplyDelete
  52. hany: ahahha..ni bukan 18sg maupun 18sx la..akakak

    @dayah: kalau orang pun camtu mmg parahlaa..akakaka

    @ainul : hahaha..tu gedik2 biasa je tu.akakakaa

    @kucing : hahahahaha..biar smua org tau penis kucing berduri..akakakak

    ReplyDelete
  53. @kucing : wakakakak..gilaa..ahahah

    ReplyDelete
  54. selalu je terserempak dengan kucing mengawan ni. baru tau sebab ape kucing betina ni menjerit dgn ekstrem camni. haha

    ReplyDelete
  55. @sufian:

    wakkakaa...menjerit ekstrem..ahaha..tu jeritan batin namanya..batin terseksa..ahah

    ReplyDelete
  56. This is nice.. very informative.. seperkara, dah tak nmpk dah iklan dok tengah artikel.. syukur sangat2.. skrg leh follow your artikel dengan aman.. happy.. happy... :) <3

    ReplyDelete
  57. @measmy : ahhaha..takot ape lak tu..kah3

    @starr : hehe..thank u..iklan kat tepi ni memang kekadang duk tengah2..haha

    ReplyDelete
  58. wah! info terbaik.. xpernah taw pOwn b4 nieyh.. huhu

    ReplyDelete
  59. owh .. skunk bawu zac taw yang kucing betina zac tuh over sangat jeritannya .. rupanya kucing jantan zac tuh dia punye penis tajam2 .. haha , ader duri !! .. haha .

    ReplyDelete
  60. follow awak...salam perkenalan.... ^_^

    ReplyDelete
  61. @CIK DIANA : hehehe..skang da tau la kan..hhehe..pasni leh la skodeng sndiri kucing..hehe

    @zac : wakakakaka..tula pasai..sakit oh duri2 masuk..aaahhaha

    @thegirl : heheh..tankiu..heheh

    ReplyDelete
  62. suka dekat kucinglah ni... rindu pulak dengan anak kucing zyla yg kat srwk... zyla dh 2 kali tlg kucing zla beranak.. takut sangat... msti dia rasa sakit..

    ReplyDelete
  63. @fathin : hehe..suka smua pet ..hehe..mengawan sakit..beranak pun sakit..kesian kucing..ahahahaha

    ReplyDelete
  64. wahhhhh...biru-biru.....hahha

    ReplyDelete
  65. terbaik la..
    baru nampak rupe penis kucing seyh
    lepas ni nk buat experiment la

    ReplyDelete
  66. @sarah hata : ahhaha..manada lucah ohh..lucah bagi kucing ja..ahahaha

    @maya anis : apa yg biru2 tu..hgahahahahaha

    @cik galus2 : amboii..abisla kucing2 jantan tercabul..ahahahah

    ReplyDelete
  67. ciskek betol, lepas mengawan kucing jantan terus blah mcm tuh je, tanpe ade rase bersalah sikit pn sebab telah menyebabkan kucing betina jadi mcm tuh...sungguh tidak bertanggungjwb.... cehh...bhahahahah...

    *joke..
    btw nice info....baru chek tau...heee~~

    ReplyDelete
  68. aiyoh..blog owner ni..pandai cari entry macam ni tuk tarikan readers...ahahah congrats!!

    ReplyDelete
  69. @atin : hahahah..biasalah tu kucing..ahahah..

    @sully : alaa..idea spontan je..hahahhaha

    ReplyDelete
  70. problem kucing jantan.suka memancut....klu di mandulkan,kucing tu x pancut kan?

    ReplyDelete
  71. @kyohei :

    aah..behaviour tu dipanggil spraying..

    salah satu kebaikkan mandul tu dapat elakkan kucing dari spraying merata tempat..hehe

    ReplyDelete
  72. oohh..spraying ni sebagai salah satu marking territory..cara untuk communication dengan kucing lain lah supaya jangan masuk kawasan..natural behaviour kucing..

    lagi satu, spraying ni kerap bila tiba musim mengawan..pasal tu kucing yang dah mandul x spraying sebab xde interest..

    ReplyDelete
  73. kalau aku punyer mcm tu... serius semua perempuan nak aku punyer jer.... wakakakka....

    joke joke...

    ReplyDelete
  74. @alepridz

    lol..ppuan lagi takut adela nnt..hak3

    ReplyDelete