Saturday, 14 April 2012

Guinea Pig/Marmut untuk dijual.

Assalamualaikum!

*SOLD*

Chinchil bukan untuk dijual. HAHA
HUWAA, hari itu saya ada cakap nak let go Guinea Pig (GP), so, inilah dia! Ada siapa-siapa yang sayangkan binatang nak beli tak? HAHA. sedih gila nak let go, tapi apakan daya, terpaksa juga, tak mampu nak jaga mereka semua, sebab sekarang dah ada 15 ekor dan saya sangat busy, saya nak let go 5 ekor. HUUU. nangis. Marilah tengok gambar-gambar GP saya yang bakal menjadi anak angkat kepada owner baru. 


HPB01
Abbysinian 
Female
3 Months
(SOLD)


HPB02
Sheltie 
Female 
4 months (maybe pregnant)
(SOLD)


SOLD
HPB03
Shebby (Sheltie X Abysinian)
Male
3 Month
RM65


SOLD
HPB04
American (Sheltie X Abysinnian)
(yang ni tak ikut bapak dia lak bulu panjang, pendek je bulu tapi lebat)
Male
4 Months



SOLD
HPB05
American ( Sheltie X Abysinian )
(ni main tulis ja american sebab bulu pendek, walhal parents dia bukan american.Haha)
Male
4 months



SOLD

Ini pula cage terpakai untuk dijual, still in a good condition, jual sebab dah banyak cage kat bilik , ruang dah tak cukup nak simpan semua. huhu. Beli kat PLC dengan harga RM123 tapi saya jual dengan separuh harga RM60. 

Maybe ada yang akan kata kenapa saya jual harga mahal (mahal ke?) haha. Saya bela diorang ni semua dalam bilik under my supervision, bagi makanan terbaik, dan rasanya harga ini sangat affordable. HUHU . So, pada siapa-siapa yang area Selangor, Sri Kembangan, Sri Serdang or paling terbaik area UPM yang berminat nak beli bolehlah PM saya kat page FB atau personal FB ada kat tepi tu hah. Good owner di utamakan coz they need a good homes! huwaaa, nangis.

Bawah ni bapak kepada anak-anak (kecuali HPB01 dan 03) di atas. Besar nanti they can be like their father, tough and big plus comel..ahahha!
Anyway, bawah ni nama dia Oreo, not for sale.

besar lagi dari botol ni sebenarnya.huhu

badan mengecil?..erk..hehe

Oreo!

see, macamana sesaknya bilik ni..ahahaha



39 comments:

  1. comelnya. harap ada yg sudi beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap camtula..dapat owner yang prihatin..huhu

      Delete
  2. okie...comfirm sda arrr~ esok2 aku xfer huwahahah!!!

    ReplyDelete
  3. besarnye,,tringin nk pgang snarnyee..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..try ler pegang..p petshop berdekatan..ha

      Delete
  4. aku teringin nak pegang~~~hee~~~ OREO~~~OREO~~~

    ReplyDelete
  5. boleh ke klau hnta jaoh...e.g swk :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wawawa..jauhnya nak antar ke sana..ahahha

      Delete
  6. Hi hidayat···· bule ka ltak gpig dlm blik·····? Durg x trasa xda udara ka dlm blik tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..asalkan ada ventilation..tingkap sentiasa terbuka..kipas pun trpasang

      Delete
  7. Pergh, seronok gak benda ni, blh jual2 lagi.. tapi nk jaga tu la kena rajin... :D

    ReplyDelete
  8. Hidyat i nak bli la oreo. . Huhu. bape u nak jual..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoh..oreo not for sale la..hehe..anak2 dia je

      Delete
  9. Nak bli lah shebby.. Haha.. Ade discount..? Haha.. I nk baka kn ngn gp i..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho..shebby ada lg..tu harga da turun da tu sbb bulu kena gigit..hehu

      Delete
  10. Takde yang betina ke? Kalau hantar ke area shah alam boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho.betina ada tp dah besar2 n bukan utk di jual..tggu anak2 yg baru lahir besar skit baru jual..rasanya ada betina..tp baka biasa2 je la

      Delete
  11. kalau area johor bahru ke ad tak blh tak jual ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..xleh la pos2 ke sana..yg ni area selangor je..ce cari kat www.mudah.my..JB mesti ad jual nyer la..hoho

      Delete
  12. hidayat, still jual x? ke dah habis jual?

    ReplyDelete
  13. still ada tak gp.kalau ada. contact no 0133734753, student upm. thanks.

    ReplyDelete
  14. ad lg taa guinea pig yg comel2 ~~

    ReplyDelete
  15. artikelnya keren nih...

    salam kenal dari alfian.. saya punya blog artikel dan jual marmut hias.. cek www.marmutsayafarm.blogspot.com / www.marmutsaya.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Sye duduk upm. Ade lagi x guinea pig nih. Siyes nkkkπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  17. Ade lg x guinea pig nih. Siyes nk beliπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.sye duduk upm

    ReplyDelete
  18. Ada lg tak gp. Sy tgh cari ni nak bg anak. Klu ada hr sy nak beli

    ReplyDelete
  19. Ada lg tak gp. Sy tgh cari ni nak bg anak. Klu ada hr sy nak beli

    ReplyDelete
  20. Ada lg tak gp. Sy tgh cari ni nak bg anak. Klu ada hr sy nak beli

    ReplyDelete
  21. Ada lg tak gp. Sy tgh cari ni nak bg anak. Klu ada hr sy nak beli

    ReplyDelete
  22. Ada lg tak gp. Sy tgh cari ni nak bg anak. Klu ada hr sy nak beli

    ReplyDelete
  23. Ada lg tak gp. Sy tgh cari ni nak bg anak. Klu ada hr sy nak beli

    ReplyDelete
  24. sis knpe ad sstgh set up sangkar ..dy pakai habuk kayu ..ade yg pkai kain..?

    ReplyDelete
  25. bleh wasap sye 01115693725(aisya)

    ReplyDelete