Monday, 16 January 2012

Beranak Lagi ? huu

Assalamualaikum




2 Januari 2012 (10pm)
Paris 3rd Litter
4 piglets

Kat satu entri tu saya ada cakap yang Paris beranak masa saya tengah bersosial kat luar dan balik lambat..huahau..Masa tu paris duduk dalam cage sama-sama dengan Oreo (anak Paris), so lepas beranak, maybe Oreo  mating (mengawan) dengan Paris sampai pregnant.. Sebab GP boleh datang estrus selepas beberapa jam beranak. Oleh itu, 4 ekor piglet itu adalah hasil daripada inbreeding, di mana saya tidak suka..T__T..huwahuahua. Gatal betol Oreo ni! nasib baik binatang, kalau manusia? sumbang mahram lah jawabnya.huwaaa


Tapi tak apa, Syukur kesemua anak Paris dilahirkan sihat je, tak ada cacat cela pon, dan semua ikut Oreo, rupa sebiji macam Oreo. hahaha. 

Oreo (tengah) Paris 2nd litter (kiri dan kanan). Inilah Oreo yang gersang itu. hahha

Dan tak lupa juga, pada 12 Januari 2012, Blossom pun telah berjaya melahirkan 2 ekor piglet yang somel, yang ni saya tak tahu bapa dia siapa, maybe dari GP kawan saya yang telah merogolnya. wakakak. Dan dengan itu, jumlah keseluruhan GP saya telah menjadi 13 ekor. T__T..


12 Januari 2012 (1.50am)
Blossom 2nd Litter
2 piglets

Now ada 6 ekor babies GP tunggu masa untuk besar dan menghabiskan duit saya. huwaaa..rasa nak menangis pula GP dah makin banyak, bukan sebab terharu tapi sebab risau belanja makin tinggi pula nanti..huhuhu. Sekarang saya nak stop dulu breeding, sebab dah tak mampu jaga banyak-banyak, dan akan let go separuh untuk di adopt oleh orang lain, InsyaAllah..hahahah

OK, itu je lah untuk entri ni, JOM layan gambar-gambar ini.eekekkekek

1 day old..auww auww somel.


Lelong lelong marii tengok..hik3


Sekor tu anak Paris, yang lagi 2 ekor tu anak Blossom.

Comel, semua ikut muka Oreo.ahaha


Anak Blossom, tak tahu bapa dia siapa, muka macam Oreo tapi bukan Oreo sebab cage asing2.ahahah

yuhuuu..abang dan adik.ahahha


Yang besar tu anak kepada Blossom masa 1st litter. Nama dia Daisy, masih dara lagi.wakakakk..nanti nak cari GP jantan yang hensem untuk dia, InsyaAllah beli baka lain nanti.

Hahaha. kerja dorg ni tido je.heheh

Anak Blossom, tak tahu nak letak nama apa..huahuahau

Yang ni masa 2 day old, kecik je. Dan henpon tu adalah henpon paling canggih saya. wek

waakakka..mereka semua kelaparan. haha

Masa ni Blossom tengah beranak kat dalam box tu, Daisy dengan Paris sibuk je intai Blossom beranak..ahahaha

Bakal- bakal pelahap no.1..huahuahauhau
p/s : Elakkan dari inbreeding ya uols. hahah

Estrus = Betina menerima Jantan untuk mengawan
Farrowing Interval = Jarak kelahiran seterusnya